İnşaat Yapım İşleri
Hayallerinizdeki Evi Tasarlıyoruz
Gül İnşaat Sadık Gül, İstanbul, Türkiye'de yerleşik bir tam hizmet inşaat şirketidir. Ne kadar büyük veya küçük olursa olsun tüm inşaat ihtiyaçlarınıza benzersiz çözümler sunuyoruz. Ekibimiz, en yüksek kalitede işçilik ve müşteri hizmeti sunmaya kendini adamıştır.
20 yılı aşkın tecrübeye sahip ekibimiz, inşaat sektörünün her alanında oldukça deneyimlidir. Konut veya ticari bir projeyi tamamlamak için temelini güven ile sağlamış Gül İnşaat Sadık Gül güvenebileceğiniz bir inşaat firmasıdır.
HİZMETLERİMİZ
-
Kentsel dönüşüm kapsamında arsalarınız yeni binaya dönüştürülür.
-
Kat karşılığı arsalarınız alınır.
-
Arsalarınız nakit alınır.
-
Her türlü bina güçlendirmeleri yapılır.
-
Villa, çiftlik ve ev projeleri tasarlanıp itina ile yapılır
Gül İnşaat Sadık Gül, bölgedeki inşaat hizmetlerinin önde gelen sağlayıcısıdır. Onlarca yıllık deneyim ve en son inşaat çözümleri ve teknolojisi ile her seferinde beklentileri aşan kaliteli sonuçlar sunar.
Kaliteden ödün vermeden, teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uydurarak güven ilkesini prensip edinen, Depreme dayanıklı ve sağlam projeler üreten, ve Müşteri memnuniyetini her zaman en önde tutan Gül İnşaat, çalışmalarını aynı kalitede sürdürmektedir.
GÜL İNŞAAT SADIK GÜL
Yaptığımız Projelerden Bazıları
Gül İnşaat Sadık Gül, konut ve ticari müşteriler için kaliteli hizmet ve projeler sunmaya kendini adamış bir inşaat firmasıdır. Gül İnşaat Sadık Gül, zengin bir deneyim ve uzmanlığa sahip, çeşitli projeleri detaylara azami özen göstererek tamamlamıştır.
ESKİ BİR BİNANIN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YIKILIP YENİDEN YAPILMASI
ESKİ BİNA
ADRES: HALKALI 286 ADA, 8 PARSEL (KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ)
Riskli yapı kararının çıkmasının ardından 90 gün içinde yıkım yapılması gerekiyor. Süre dolduktan sonra binanın elektriği, suyu ve doğalgazı kesiliyor.
Sonrasında binadaki mülk sahiplerinin aldığı kararla inşaata başlayacak müteahhit firmayla anlaşılıyor.
Bu karar için de 3'te 2 çoğunluk aranıyor. Çoğunluk sağlanamazsa, herhangi bir adım atılamıyor, bina yıkıldığıyla kalıyor. İnşaatın başlamasının ardından 6306 sayılı kanun kapsamında orada yaşayanlara devlet kira desteği veriyor.
BİNANIN YIKILMASI
Yıkım alanının büyük risk taşıması nedeniyle çalışma alanında yüksek güvenlik önlemleri alınması gerekir.
Teknik Yıkım ekibi sahada detaylı inceleme yaparak hem can güvenliğini en üst düzeye çıkarır hem de etrafındaki yapı veya apartmanların güvenlik seviyesini en üst düzeye alır.
HARİTA İŞLEMLERİ VE ARSA KÖŞE NOKTALARININ BELİRLENMESİ
Tescilli haritalardaki parsel köşe noktalarının zeminde yerinin belirtilmesidir. Aplikasyon Proje üzerindeki koordinatların poligonlar ve total station yardımıyla araziye uygulanmasına verilen isimdir.
Aplikasyon projede yapılan imar planlarını, yapı projelerini, yol projelerini, bahçe mimarisine ilişkin düzenleme planlarını vb. projeleri zemine uygulama işlerine denir. Aplikasyon, harita veya planların yapımı amacı ile arazide tesis edilmiş olan poligon noktası vb. gibi sabit noktalardan yararlanılarak yapılır. Aplikasyon, çoğunlukla hassasiyet gerektiren bir çalışmadır.
HAFRİYAT
Dikkat edilecek konu iş güvenliği. Hafriyat çevresi kazı 50 cm dahi olsa uyarıcı şeritlerle çevrilmeli. Rampalar makinaların rahat çıkacağı eğimde, rahat manevra yapabileceği genişlikte olmalı.
Balçık durumuna izin verilmemeli. Gerekli drenaj önlemleri alınmalı.
Kazı yapılmadan önce bölgede kullanılan hat var mı (elektrik, su, doğalgaz vb.) kontrol edilmeli, gerekli teyitler alınmalı.
Derin kazılarda, inklonometri ölçümleri yapılmalı, problem varsa iksa sistemi kontrol edilip gerekirse proje revizesine gidilmeli.
Hafriyat ve dolgu planlamaları yapılmalı, nerenin kazılacağı nerenin doldurulacağı günlük planlanmalı diğer türlü büyük kazılarda sıkıntılar oluyor program ona göre yapılmalı.
GRO BETON DÖKÜLMESİ
Kullanımındaki ana amaç; temel betonarmesi ve doğal zemin arasındaki bağlantıyı kesmek suretiyle yapıyı gelebilecek olan sudan ve asiditesi yüksek sıvılardan korumaktır.
Bunu yaparken aynı zamanda zeminin gerekli düzgün yüzey koşuluna getirilmesini de sağlar. Bu şekilde doğal zemindeki eğimler, bozuk satıhlar bizim için sorun olmaktan çıkar ve düzleştirme işlemi gerçekleşmiş olur.
Zeminlerinde grobeton kullanılan yapıların ilerleyen yıllarda zemin problemi yaşama ihtimalleri bu sayede azaltılmış olur.
ZEMİN İZOLASYON YAPIMI (BOHÇALAMA)
Yapıyı taşıyan temelin dış etkenlerle tüm ilişkisinin kesilerek muhafaza edilmesi için yapılan tüm uygulamalara temel bohçalama izolasyonu denir.
Temel bohçalama izolasyonu geri dönüşü olmayan , telafisi mümkün olmayan ve yapı için hayati önem taşıyan bir uygulamadır.
Unutulmamalıdır ki betonun ve içindeki demirin suyla temasından kaynaklanan reaksiyonlar, demiri çürütüp mukavemetini düşürür bunun yanı sıra su ve demirin etkileşiminden oluşan pas, betonun çatlayıp dağılmasına neden olan en önemli faktördür.
RADYE TEMEL
Radye temeline kazı işlemi ile başlanır. Daha sonra 10-15 cm kalınlığında grobeton dökülür. Grobeton üzerine temel kalıbı çakılır veya radye temel yüksekliğine göre tuğla duvar örülür. Yer altı sularının donatılara ulaşmasını engellemek için grobeton üzerine izolasyon yapılır.
İzolasyonda genellikle su yalıtım membranı denilen malzeme kullanılır. Daha sonra radye temel donatı imalatı yapılırken izolasyona zarar vermesini engellemek için 5-6 cm kalınlığında koruyucu beton dökülür. Beton prizini aldıktan sonra projesinde belirtilen miktarda ve çapta temel donatısının imalatı gerçekleştirilir. İnşaat süresince en fazla donatı radye temelde kullanılır. Kolon filizleri bırakılarak yapılan bu işlem inşaatın en önemli evrelerinden biridir. Donatı imalatı tamamlandıktan sonra kalıp projede belirtilen beton sınıfına uygun olarak dökülür. Döküm sırasında vibratör işinin ehli kişiler tarafından kullanılır ve betonda yeteri kadar sıkıştırma işlemi yapılır.
TEMEL TOPRAKLAMA
Temel topraklama, bilinen en sağlıklı topraklama yöntemlerinden biridir. Henüz inşaatın başlangıcında, temel aşamasında iken binaların temel topraklamasına başlanması gerekir. Temelde inşaat demirleri arasından döşenen galvaniz iletken ile yapılır. Bu iletken belirli aralıklarla inşaat demirlerine bağlanır. Yine belirlenen birkaç noktadan topraklama iletkenine ait uçlar dışarı çıkarılıp bağlantı filizi olarak bırakılır. Bu uçlar, eşpotansiyel topraklama baralarına bağlandıktan sonra topraklanmak istenen tüm sistemler bu baralara bağlanmak suretiyle topraklamaları yapılmış olur.
Temel topraklayıcı kapalı bir ring şeklinde yapılmalıdır ve binanın dış duvarlarının temellerine veya temel platformu içine yerleştirilmelidir. Çevresi büyük olan binalarda temel topraklayıcı 20×20 m’lik gözlere bölünmelidir. Her birkaç metrede bir inşaat demirlerine bağlantı yapılmalıdır.
TEMEL BETON DÖKÜMÜ
-
Betonun döküldüğü nokta yerleştirileceği yer olmalıdır. Beton döküldüğü bölgeden en fazla 3 m’ye kadar yayılabilir.
-
Beton mümkün olduğunca yatay tabakalar halinde dökülmelidir.
-
Tabaka kalınlıkları her bölgede eşit ve homojen olmalıdır.
-
Beton serbest olarak en fazla 1,5 m. yükseklikten dökülmelidir.
-
Betonun dökülmesinde temel hedef ayrıştırmama ve homojenliğin korunması olmalıdır.
-
Beton daima kalıba düşey yönde dik olarak dökülmelidir.
-
Beton dökümü kesintisiz ve sürekli olmalıdır. Soğuk derzlere olanak verilmemelidir. Bunun için döküm hızı çok iyi planlanmış olmalı ve uygulanmalıdır.
-
Döküm esnasında kalıp ve donatılara fiziksel darbelerden kaçınılmalıdır.
-
Yerleştirme sırasında sıkıştırma (vibrasyon) ve yüzey bitirme işlemleri belli bir uyum içinde ardışık olmalıdır.
-
Dalıcı vibratör sıkıştırılacak beton üst yüzeyine dik doğrultuda daldırılmalıdır.
-
Kalın kesitli bir elemanın betonu sıkıştırılacaksa tabaka kalınlıkları 30-70 cm arasında olmalıdır.
-
Daldırma aralığı vibratör etki yarıçapına bağlı olarak 40-60 cm’yi geçmemelidir.
-
Daldırma çok hızlı yapılmalı, betonun kıvamına göre içeride 5-15 sn. arasında tutulmalı ve yavaşça çekilmelidir. Çekme hızı yaklaşık 8 cm/sn olmalıdır.
-
Sıkışmanın başarıyla sağlandığının göstergesi yüzeyde çok ince bir şerbet tabakasının oluşmasıdır.
-
Beton birden fazla tabakalar halinde sıkıştırılacaksa, vibratör ucunun bir alttaki tabakanın üstten 1/3’ü kadar derinliğe daldırılarak, her iki tabakanın kaynaşması sağlanmalıdır.
-
Vibratör kalıp yüzeyine temas ettirilmemelidir.
-
Vibratör ucu çalışması sırasında donatılara dokundurulmamalıdır.
-
Yüzey bitirme işlemi beton taze beton halindeyken uygulanacak son işlemdir.
-
Yüzey bitirme işlemi zamanında ve anolar halinde yapılmalıdır.
-
Yüzey bitirme işlemini müteakip oluşabilecek plastik büzülme çatlakları tekrar ikinci kez yapılacak mastarlama ile kapatılmalıdır.
-
Özellikle geniş yüzey alanlara sahip yapı elemanlarında betonun bakımına (kürüne) hemen başlanılmalıdır.
KALIP BAĞLAMA
Dökülen betonların dağılmadan kısa zaman içinde şekil almasını ve kuruma aşamasında bir arada kalabilmesini sağlamak amacı ile kullanılan bu ürünler tahta veya demir malzemelerden üretilebilmektedirler. Birçok kişinin mutlaka kullanmak istedikleri ve artık inşaatların vazgeçilmez ürünleri olan kalıplar eski zamanlarda beton dökülmeden önce elle hazırlanmakta ve bu da insanlara zaman kaybı yaşatmaktaydı. Ancak artık hazır olarak üretilmiş olan kalıplar kullanılarak hem zaman hem de emek anlamında çok ciddi kazançlar elde edilebilmektedir.
Doğru bir şekilde hazırlanması gereken kalıplar kimi zaman betonların desenli bir şekilde şekil alabilmesi için farklı formlarda da üretilebilmektedir. Bu sebeple seçimler tamamen insanların kendi insiyatiflerine bırakılmalı ancak malzeme kalitesine büyük önem verilmelidir. Kimi zaman çok büyü oranda sıvı betonun gücüne maruz kalacak olan bu paneller mutlaka dayanıklı olmalı ve üzerlerine binecek olan güce dayanabilmelidirler. Yapılacak olan seçimlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise panellerin kullanılacakları alanların büyüklüğüdür.
PERDE BETON İZOLASYONU
Yapılarımızın temel betonu, perde beton duvarlar, toprak altında kalan betonlar, peyzaj alanları, beton su depoları ve ıslak zeminler suya maruz kalmaktadır. Yapımızın su basmanında kalan taşıyıcısı olan perde beton, temel betonu ve kolonlar suya en çok maruz kalan ve su izolasyonuna ihtiyaç olan bölgelerdir.
Perde duvarlar ve toprak altında kalan diğer beton bölgelerde kar, yağmur ve yer altı sularının zararlı etkilerinden korumak için su yalıtımı yapılması kaçınılmaz, mutlaka yapılması gerekmektedir. Toprak altında kalan temel, perde, beton duvarlarına su izolasyonu yapılmadığı takdirde çok kısa bir sürede, toprak altında bulunan katlara su girdiği görülmektedir, akabinde yapının iç kısmından (negatif) den su yalıtımı yapılması gerekmektedir, gerçek yalıtım pozitif yalıtımdır mecbur kalındığında, negatif su izolasyonu yapılmaktadır hem meşakkatli hemde yüksek maliyetlere sebep olmaktadır.
DEMİR BAĞLAMA
Kiriş donatılarına döşemeden gelen donatılar bağlanır. Bütün donatılar döşeme üzerinde hazırlanır. Döşemelerden gelen düz donatılar kiriş içinde döşeme kalınlığının altında olacak şekilde bağlanır.
Düz donatılar döşemenin her iki yönünde bağlanır. Döşeme düz donatıları aralarında pilye olmalıdır. Pilye donatıları 45º ve projedeki yerinden kıvrılır.
Kıvrılmalar demir düzeltme anahtarı ile yapılır. Pilye donatıları kenarlardan ve komşu döşemelere üstten devam eder. Her iki yönde donatılar kesiştikleri yerlerden tel ile bağlanır.
TUĞLA YAPIMI
Tuğla sıraları yatay olmalı, bu durum her bir metre yükselmede kontrol edilmelidir. Kiriş alt düzeylerinde özellikle dikkatli olunarak, buralara tüm duvar boyunca standart ya da eşit yükseklikte kesilmiş tuğla işlenmesine ve bu son parçaların kiriş altına iyice harç doldurularak sıkıştırılmasına özen gösterilmelidir. (Daha iyisi son 15- 20 cm. nin tuğlaları, 30-45 derece konarak iyice sıkıştırılmalıdır).
Betonarme yapılarda tuğla duvarlar kolonlara özel demir ankrajlar ile bağlanır; 3 m’den yüksek duvarlara 1,5-2 m.de bir demirli beton, ya da kalınlaştırılmış yatay derz içine hasır çelik bantlı hatıl yapılır. (biryüz kolon/kiriş-duvar ara kesitleri üzerine sıva teli bant konursa çatlamalara karşı ayrıca yararlı olur).
Yarım tuğla duvarların- devrilmemeleri ve harçların tam kat yükünü taşıyacak sertliği elde edebilmeleri için-bir defada tam kat olarak değil en çok 1.5 metre yüksekliğe kadar örülmesi, devamının en az 6 saat sonra yapılması uygun olur.
ÇATI
Çatı yapımında malzemenin önemi dikkat edilmesi gereken hususlardan birisidir. Çatının sağlam ve kaliteli olması ve uzun yıllar sorun çıkarmadan işlevini sürdürmesi için malzemelerin kaliteli ve sağlam olması modelinden çok daha önemlidir. Çatı yapımında dikkat edilmesi gereken ve bilinmesi gereken hususları şu şekilde kısaca özetleyebiliriz;
· Çatı malzemesinin su geçirmez özellikte olması ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklı olması ilk dikkat edilmesi gereken hususlar içerisindedir.
· Çatının üst kısmının hafif ve görsel olarak estetik olmasına dikkat edilmelidir.
· Çatı üst kısmının da dış etkenlere karşı dayanıklı olacak şekilde kaliteli olması gerekir.
· Çatı malzemeleri seçilirken fiyata değil daha çok kaliteye bakılmalıdır. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde çatınızın dayanıklı olmasını istiyorsanız kaliteli malzemeden üretilen çatı malzemelerini tercih edin.
SIVA
Sıva, inşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulamadır. Su,kum,çimento veya kireç ile hazırlanan bir karışımdır, boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulanır. Sıva yapının iç ve dış yüzeyine uygulanan koruyucu bir katmandır. Uygulandıkları yüzeyin düzgün görünmelerini ve yapı malzemelerini örtmesinin yanı sıra,iyi yapıldığı taktirde yapının tamamını olumsuz hava koşullarından(su, nem, rutubet vb. ) ve çevre faktörlerinden korur.
Bina içinde ve dışında pürüzsüz yüzeyler elde etmek, binayı ve onu teşkil eden yapı elemanlarını dış tesirlere karşı korumak ve yapıya güzel bir görünüş temin etmek için sıva kullanılır.
Sıvanın bu fonksiyonları yerine getirebilmesi için, yerine göre uygun malzeme ve çeşidinin seçilmesi, işlem kurallarına uyularak yapılması gerekir. Bunun için en elverişli mevsim, ilkbahar ve sonbahardır. İnşaat bitip duvarlar iyice kuruduktan sonra sıva işlerine başlanır. Burada esas olan, yapılacak işe yetecek kadar malzeme alınmasıdır. Ancak miktarlarda değişmeler olabileceği düşüncesinden hareketle, %10 zayiat hesabıyla malzeme miktarları fazla alınır. Yeni sıvanmış bir binada, kirecin rutubet ve başkaca olumsuz tesirleri olabileceğinden insanların binaya sıvanın işlemi bittikten 4-6 hafta sonra girmesine müsaade edilir. Sıvanın yapımında yükseklikleri 100-150 cm kadar olan “sıpa” adı verilen ahşap veya borudan esaslı sehpalar veya iskeleler üzerlerine kalas atılarak kullanılır. Sıvanın yapımına yukarıdan başlanır.
ŞAP
Şap Kullanım Alanları
Öncelikle tüm yapıların taban kısımlarında,
Su ve nem etkisinde bulunan yerlerde,
Açık ve kapalı otoparklarda,
Fabrika iç ve dış sahalarında,
Fabrika tavan kısmı ana yüzeylerde,
Açık spor alanları, kapalı spor salonlarında,
Sergi ve gösteri salonlarında v.b bir çok yerde şap dökümü yapılır.
Yukarıda yazılan yerlerde ve benzeri yerlerde, şap atılması zeminin sudan korunması, yüzeyin düzgünlüğünü ve görselliğin ön plana çıkması sağlamaktadır.
Şap Dökme Kuralları
Şap dökme kuralları aşağıdaki gibidir:
Şap dökülecek yüzeyde toz, yağ, kir olmamalıdır
İnşaat artığı harç vb. sonradan yüzeye yapışmış madde olmamalıdır
Tesviye edilecek yüzey dört kenar ve köşeden teraziye alınmalıdır
Terazinin elverdiği koşullarda dökülecek olan en az şap kalınlığı
Çimento ile yapılan şap için 0,2 cm den az ve 0,5 cm den fazla olmamalıdır.
Sentetik içerikli şap için 0,5cm’den az 3 cm’den fazla olmamalıdır.
Terazi mastarları yerleştirilir.
Uzun mastarlar yerleri sabit anolar üzerin de zigzak yapılarak kaydırılır.
Şap dökülürken konulan anolar sökülür ve anında yerine şap dökümü yapılır.
Yüzey mastar çekildikten sonra uygun mala ile düzeltilmelidir.Geniş alanlarda mastar çekildikten sonra helikopter ile düzeltme yapılmalıdır
FAYANS VE KALEBODUR
Fayans , günümüzde seramik ya da porselen karo olarak adlandırılan; toprağın belirli karışımlar ile hazırlanıp, preslendikten sonra desen verilip pişirilerek hazırlanan yer ve duvar kaplamalarına verilen addır. İçerik olarak fayans, kil, kaolin, kuvars, feldspat ve kalker gibi madenlerin farklı oranlarda karıştırılarak çamurun yani fayansın ham maddesinin elde edilmesiyle oluşmaktadır. Diğer bir tanımla Fayans çokça yapıların iç mekanlarında ıslak zemin duvar kaplamasında kullanılır.
Fayans duvar karosu su emme oranı yüksek olan malzemedir. Yer seramiklerine nazaran daha yüksek oranda su mem oranı sahiptir ve iç mekanlarda tercih edilir. Fayans iç mekanlarda yüke ve fiziki özelliklere maruz kalan mekanlarda kullanılmaz.
Benzer şekilde fayanslar genellikle daha düzgün bir yüzeye sahip olduklarından iç dekorasyonda, örneğin mutfak ve banyo duvarlarında, tercih edilirler. Seramik ise çok daha geniş bir yelpazeye ve bununla birlikte çok çeşitliliğe sahiptir. Genellikle fayanslarda olduğu gibi karo şeklinde olmayabilirler.
KARTONPİYER, SİDROPİYER
Kartonpiyer çeşitleri kendi aralarında 2 ye ayrılır. Alçı ile üretilen alçı kartonpiyerler diğeri ise poliüretan ve hava kabarcıkları ile...
Kartonpiyer çıtaları genellikle salonlarda uyguladığımız bir üründür. Tavanlara alçı ile yapıştırılarak uygulanan çıtalar salona derinlik katar…
ALÇIPAN, LED TAVAN
Alçıpan Nedir
Ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, seri olarak, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalardır.
Alçıpan Kullanımı
Alçıpan kullanımı, alçıpanlar genellikle dış duvar inşaatı bitmiş binaların içinde yerden duvara kadar olan bölümleri kaplamak için kullanılır. Alçıpan vasıtası ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları kolaylıkla yapılmaktadır. Alçıpan kullanım alanlarında en uygun seçenekleri sunmaktadır. Hafif alçıpan, yangına dayanıklı alçıpan, suya dayanıklı alçıpan, yangına ve suya dayanıklı alçıpan gibi çeşitleri bulunmaktadır..
Alçıpan ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları yapılmaktadır.
-
PH değeri insan vücuduyla aynı değer sahip olduğundan bakteri üretmez.
-
Hızlı ve kolay montaj sayesinde işçilikten ve zamandan tasarruf edilir.
-
Esnektir, deprem sarsıntılarında esneyebilen yapısı sayesinde patlama ve yıkılmaya karşı dayanıklıdır.
-
Isı ve ses yalıtımı sağlar, gözenekli yapısı sayesinde ses ve ısı iletimini düşürmektedir.
-
Alçıpan demonte özelliğine sahip olduğu için istenildiğinde sökülebilir ve tekrardan monte edilebilir.
DEMİR DOĞRAMA
Demir doğrama günümüz yapılarında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Evler de ve işletmelerde kullanılan demir doğrama pencere, demir doğrama vitrin ve yapı elemanlarına demir doğrama adı verilir. Önceleri ahşaptan yapılan bu doğramalar günümüzde uzun ömürlü ve korozyona dayanıklı olması sebebiyle demirden yapılmaktadır.
ASANSÖR
Asansör, dikey olarak yük ve insan taşımada kullanılan bir araçtır. Asansör, özellikle şehirlerde vazgeçilmez bir araç olmuştur.
Şehirlerde gittikçe artan arsa değerleri sonucu daha yüksek binalar yapılması, insanların üst katlara ulaşabilmesi için asansörleri zorunlu kılmıştır.
Ayrıca inşaatlarda ve fabrikalarda yük taşıyan asansörler de mevcuttur.
Asansörler olmasaydı kentlerde pek çok insanın barındığı yüksek yapılar ve gökdelenler kurulamaz, birçok sanayi kolu gelişemezdi.
Sizi Arayalım!
Aşağıdaki form ile bizlere telefon numaranızı bırakın, en kısa sürede sizleri arayalım.